WhatsApp este o aplicatie de messaging pentru smartphone lansata în 2009. În aprilie 2015,  WhatsApp a reusit performanta de a avea peste 800 de milioane de utilizatori activi.

Aplicatia web WhatsApp Web, lansata în ianuarie 2015, permite utilizatorilor sai sa acceseze interfata aplicatiei direct din browser. Asadar, cu ajutorul Internetului, orice poate trimite un mesaj de la un computer catre un terminal mobil. Regula este ca, în momentul cand folosim aplicatia web, telefonul mobil sa ramana conectat la Internet în permanenta. Pentru inceput, WhatsApp Web a fost lansat doar pentru Android, Blackberry si Windows Phone.

Incepand cu 19 august 2015, WhatsApp Web este disponibil si pentru posesori de Iphone sau Ipad. Cum poti sa utilizezi WhatsApp Web pentru iPhone? Simplu!

  • deschizi aplicatia mobila Whatsapp;
  • accesezi https://web.whatsapp.com unde va aparea un cod QR;
  • în aplicatia mobila alegi WhatsApp Web din Settings;
  • scanezi codul QR aparut în browser;
  • te bucuri de WhatsApp direct din browser.

Mesajele se updateaza automat în momentul cand dai “Send” atat în browser, cat si pe smartphone. Aplicatia web este foarte simplista, deci foarte usor de folosit. Poate unul din cele mai mari avantaje ale aplicatiei web WhatsApp Web este modul extrem de usor prin care poti trimite o fotografie din computer spre un smartphone.

Cumpărat de Facebook cu o suma record de 19 miliarde de dolari, WhatsApp este, in prezent, din cate cunosc eu, singura aplicatie care reuseste sa fie prezenta pe toate sisteme de operare mobile, cât și pe toate browserele instalate pe orice fel de computer din lume.