The Gift – Darul (2015) este un thriller psihologic scris, produs si regizat de Joel Edgerton (Warrior – 2011, The Big Gatsby – 2013). Alaturi de Jason Bateman si Rebecca Hall, Edgerton joaca unul din rolurile principale ale acestui film. Filmul a avut premiera în România pe 7 august 2015. Pelicula reprezinta, totodata, debutul regizoral al lui Joel Edgerton.

În saptamana premierei, The Gift – Darul (2015) a ajuns, în SUA, pe locul 3 si a incasat în jur de 12 milioane de $.  Filmul a avut un buget de 5 milioane de $ si are o durata de 108 minute.

Actiunea filmului are în prim plan un cuplu casatorit de tineri relocat intr-o suburbie din Los Angeles. În timp ce Simon (Jason Bateman) si Robyn Callen (Rebecca Hall) se aflau la cumparaturi, acestia se intalnesc cu Gordon “Gordo” Moseley (Joel Edgerton), un fost coleg de liceu al Simon. Gordo face ce face si intra în viata cuplului si, probabil, nu are cele mai bune intentii.

Nu este genul de film cu explozii si nici genul de film care are multe personaje. Tot scenariul lui The Gift – Darul (2015) este construit în jurul celor trei protagonisti. Actiunea se deruleaza incet si dezvoltarea intrigii este facuta secvential.

Nu vreau sa dezvalui foarte multe despre cum progreseaza acest film deoarece modul în care a fost scris si regizat face tot deliciul lui The Gift – Darul (2015).  Ceea ce pot sa va spun este ca aceasta pelicula este, cu adevaraþ un thriller psihologic si, poate, cel mai bun film al acestei veri.

Jocul actoricesc este de top, iar surpriza vine de la Jason Bateman cunoscut, mai ales, din rolurile pe care le-a avut în comedii precum Horrible Bosses 1 si 2, Juno sau serialul de comedie Arrested Development. Joel Edgerton da dovada de un adevarat talent în ceea ce priveste casting-ul, iar atmosfera filmului este construita extrem de bine.

În cele din urma, The Gift – Darul (2015) este un film despre relationarea între oameni si efectele acesteia asupra fiecaruia. Ridica intrebari precum sinceritatea din cuplu, educatia primita, cat si efectele intimidarii resemtite de copiii abuzati verbal sau fizic de ceilalti copii din jurul lor.

Toate aceste subiecte sunt abordate intr-o maniera extrospectiva, însa prezentate destul de puternic incat fiecare privitor va avea o introspecție asupra trecutului si viitorului în urma acestui film. Pelicula reuseste sa emotioneze prin prezentarea unei realități cu care se poate identifica majoritatea.

The Gift – Darul (2015) are acel ceva care te face sa nu simti durata de aproape 2 ore si, totodată, iti impune sa te indoiesti de veridicitatea personajelor. Iar punctul culminant al acestui film sunt chiar ultimele minute care “împachetează” perfect toata progresia actiunii.

Este greu sa fac un review pentru The Gift – Darul (2015) fara sa dezvalui anumite detalii care pot strica placerea cuiva de a viziona acest film. Asadar, ma opresc aici cu mentiunea ca, pana în momentul acesta, The Gift – Darul (2015) este cel mai bun film pe care l-am vazut pe marile ecrane în vara asta.

PRO SI CONTRA The Gift – Darul (2015):

 • Sa începem cu ceea ce a fost ok:acting de top, atmosfera captivanta, thriller psihologic in adevaratul sens al cuvantului
 • Sa terminam cu ceea ce e gresit: anumite elemente specifice filmelor horror care puteau fi evitate

Recomand acest film si voua? Raspunsul direct si scurt este DA! The Gift – Darul (2015) este un film construit si jucat extrem de bine. Pe langa faptul ca este extrem de captivant, The Gift – Darul (2015) abordeaza anumite subiecte delicate cu care ne putem identifica usor.

 • Acting 90%
 • Scenariu 90%
 • Dezvoltarea personajelor 80%
 • Atmosfera 85%
 • Coloana sonora 80%

 

Nota mea finala pentru The Gift – Darul (2015) este 8,5.

 

Parerile altora

 • Nicoleta de la AmDoar18ani recomanda acest film din care putem puteti extrage si o lectie de viata;
 • Raluca recomanda si ea acest film despre care scrie ca este un film captivant, misterios si plin de tensiune;
 • Si Cosmin recomanda acest film caruia ii ofera nota 9;
 • Bogdan ne trimite direct in sala de cinema pentru a viziona acesta pelicula.

 

Concluzia

 • Nu am fost singurul care a fost exrem de impresionat de The Gift – Darul (2015). Toti cei care au vizionat acest film il recomanda. Asadar, The Gift – Darul (2015) este de neratat!