Pentru a avea o expunere mai mare, majoritatea foloseste social media pentru a-si promova continutul din website. Fie ca e vorba despre o companie mare sau despre o persoana, retele de socializare sunt un fel de “punct ochit, punct lovit” atunci cand vine vorba despre partajarea unor informatii.

Google este intr-o schimbare continua. Fie ca este vorba de compania-mama care acum se numeste Alphabet, fie ca este vorba despre modul in care indexeaza continutul relevant al paginilor. Probabil ca ati observat ca o simpla cautare de Google aduce pe prima pagina a rezultatelor mult mai multe informatii despre ceea ce cautam.

In prezent, Google te poate ajuta in ceea ce priveste prezenta ta in social media. In momentul cand cineva cauta informatii despre compania tale sau doar numelui tau, o caseta speciala va aparea cu legaturi catre toate profilele tale din social media. Pentru a avea acces la acest feature, trebuie doar sa incluzi un script in toate paginile website-ului tau.

Momentan, Google “stie” sa recunoasca toate link-urile catre Facebook,  Twitter, Google+, Instagram, YouTube, LinkedIn, Myspace, Pinterest, SoundCloud si Tumblr. Un exemplu de astfel de script puteti gasi mai jos. Este vorba despre cel pe care l-am instalat eu.

<script type=”application/ld+json”>
{
“@context” : “http://schema.org”,
“@type” : “Person”,
“name” : “Alex Radulea”,
“url” : “http://www.alexradulea.com”,
“sameAs” : [
“https://www.facebook.com/alex.radulea”,
“https://twitter.com/alexoiu”,
“https://plus.google.com/+AlexRadulea”,
“https://www.pinterest.com/alexoiu”,
“https://instagram.com/alexoiu”,
“https://ro.linkedin.com/in/alexradulea”
]
}
</script>

Script-ul care trebuie adaugat se explica singur de la sine. Mai multe detalii despre aceasta modalitate de a va promova profilele de social media puteti gasi pe Google Developer. Totodata, aveti posibilitatea de a verifica si codul pe care urmeaza sa il adaugati pe propriul website la Structured Data Testing Tool.