În ziua de azi exista un gadget pentru orice. Avem smartwatches care monitoreaza cum dormim, dispozitive care ne invata sa nu mai stam cu coloana stramba sau sepci destepte care inregistreaza ritmul cardiac. Era logic sa se inventeze ceva si în ceea ce priveste capul de dus sau para de dus.

Un startup din San Francisco promite sa revolutioneze dusul pe care il facem în fiecare zi prin produsul Nebia. În primul rand, acest cap de dus eficientizeaza consumul de apa. Nebia pulverizeza apa în milioane picaturi de apa pe o supafata de 10 ori mai mare fata de un cap de dus traditional. Totodata, Nebia reduce consumul de apa cu pana la 70%.

Poate acest startup nici nu primea atentia pe care o merita daca printre primii investitori în acest startup nu se aflau Tim Cook, CEO-ul Apple, ori Schmidt Family Foundation, fondata de noua companie Alphabet ori de vechea companie Google.

Noua companie a lucrat la produsul Nebia în ultimii 5 ani. In Statele Unite exista deja o problema în a gasi metode noi de eficientizarea a consumului de apa. Pentru inceput, capul de dus revolutionar a fost testat deja în campusurile Google si Apple, la Universitatea Stanford si în salile de sport Equinox.

Nebia contine o para de dus si un dus fix si se poate monta, cu usurinta, fara nevoia unui instalator. Totusi, pentru ati putea instala singur un Nebia trebuie ca alimentarea cu apa sa fie deasupra podelei cu cel putin 1,5 metri, iar dusul inlocuit sa porneasca din perete.

Totodata, în dorinta de a comercializa Nebia în vara lui 2016, compania a inceput sa stranga fonduri cu ajutorul lui Kickstarter. Campania lor de a aduna bani a inceput ieri si în aproximativ 24 de ore s-au strans aproximativ 900.000 $. Sunt aproape sigur ca, pana la sfarsitul zilei, acest startup o sa primeasca donatii de peste un milion de dolari.