Am mai scris despre Windows 10. Sistemul de operare a fost lansat pe 29 iulie 2015 si a fost instalat pe 200+ milioane de computere. Desi eu inca nu am migrat pe Windows 10, am tot dat peste el pe diverse calculatoare sau laptopuri. Si pot spune ca mi-a placut.

Ceva m-a surprins in mod deosebit. Am fost martor la un upgrade de la Windows XP la Windows 10. Computerul era destul de busiþ nu reuseai sa folosesti un browser cu 3 tab-uri decschise, iar lucrurile care mergeau smooth erau putine spre deloc. Ce a fost extraordinar? Dupa upgrade…computerul a redevenit functional. Asadar, am cercetat care sunt cerintele minime pentru Windows 10.

Cerinte minine pentru a rula Windows 10
–    procesor cu fecventa de minim 1 gigahertz (GHz)
–    1 gigabyte (GB) RAM (32-bit) sau 2 GB RAM (64-bit)
–    16 GB spatiu pe hard disk (32-bit) sau 20 GB (64-bit)
–    placa video DirectX 9 cu WDDM (Windows Display Driver Model) minim versiunea 1.0

Aceste cerinte sunt acelasi ca si cerintele minime pentru Windows 7 sau pentru Windows 8.1. Ceea ce ma face sa cred ca Windows 10 este extrem de bine optimizat si gandit astfel incat sa transforme un computer jaf cu XP intr-un PC utilizabil cu Windows 10. Si sa nu uitam ca acest sistem de operare primeste update extrem de des.

Am fost extrem de reticent la trecerea la un sistem de operare nou. Am folosit Windows XP pana acum cativa ani. Si nici nu as fi trecut la Windows 7 daca nu eram obligat de anumite aplicatii. Asadar, am folosit XP mai bine de 10 ani si mi-au trebuit cam 4-5 ani pana sa fac trecerea la 7.

Cu toate acestea, Windows 10 incepe sa imi placa din ce in ce mai mult. Mi se pare foarte tare ideea cu Cortana, insa acest feature este valabil doar in SUA, Marea Britanie, China, Franta, Italia, Germania si Spania. Ma gandesc ca dupa ce vom avea o Cortana de Romania…sa fac si eu minunatul upgrade. 🙂