Terminator Genisys (2015) este un film SF de actiune regizat de Alan Taylor (Thor: The Dark World – 2013, Palookaville – 1995). Scenariul acestui film a fost scris de Laeta Kalogridis (Shutter Island -2010, Alexander – 2004, Avatar – 2009) si Patrick Lussier (Scream – 1996, Scream 2 – 1997).

Pelicula cu numarul 5 din seria Terminator va fi un retcon. Asta inseamna ca actiunea din filmul Terminator Genisys (2015) prezinta o adaugare sau o modificare a faptelor deja stabilite in vechile filme Terminator prin aportul de noi elemente. In rolul principal este Arnold Schwarzenegger ce va juca acelasi rol de guradian ce l-a consacrat. In alte roluri: Jason Clarke, Emilia Clarke, Jai Courtney, Lee Byung-hun si J. K. Simmons. Al cincilea film din seria Terminator apare la 31 de ani dupa aparitia primei pelicule.

Terminator Genisys (2015) este distribuit de Paramount Pictures, iar premiera în Romania a fost stabilita pe 03.07.2015. Acesta poate fi vizionat în 3D ori în IMAX 3D si are o durata de 126 de minute. Coloana sonora este semnata de compozitorul britanic Lorne Balfe cunoscut pentru muzica pe care a creat-o pentru jocuri precum Call of Duty: Modern Warfare 2 sau Assassin’s Creed III.

Actiunea filmului are loc în anul 1984 unde Kyle Reese (Jai Courtney) a fost trimis de John Connor (Jason Clarke) pentru a o proteja pe (Emilia Clarke) si pentru a se asigura ca viitorul omenirii va fi unul pasnic. Lucrurile o iau razna în momentul în care Kyle Reese ajunge intr-o noua versiune a trecutului, necunoscuta. Acesta va avea atat aliati precum Gardian (Arnold Schwarzenegger), dar si inamici periculosi, iar misiunea acestuia este una foarte importanta: sa reseteze viitorul.

Am facut o scurta introducere a peliculei Terminator Genisys (2015) pe care am avut placerea sa o vizionez în avanpremiera. Acum a venit momentul sa va zic parerea mea despre unul din cele mai asteptate filme ale verii. In primul rand, niciun film din seria Terminator nu s-a vrut o capodopera, insa universul SF creat de povestea filmelor a fost unul captivant. Terminator Genisys (2015) putea sa fie absolut orice isi doreau scenaristii, insa s-a dovedit un film de actiune mediocru si predictibil.

Este adevarat ca am crezut ca voi vedea o pelicula destul de buna. Totodata, nu pot sa neg faptul ca au fost momente care m-au amuzat si momente care m-au tinut in scaun. Acting-ul a fost decent, iar protagonistul povestii interpretat de Jai Courtney a facut o treaba ok. Surpriza a venit de la Emilia Clarke sau mama dragonilor din Game of Thrones care a aratat ca poate juca rolul lui Sarah Connor la fel de bine ca rolul lui Daenerys Targaryen.

Am asteptat sa vad si efecte speciale iesite din comun, insa si CGI-ul a fost unul mediocru. Au fost cateva scene rupte din jocurile video si nici nu au existat elemente de inovatie. Totusi, coloana sonora a lui Terminator Genisys (2015) a fost in ton cu ceea ce am vazut pe ecran si a facut jumatate din distractie.

Din pacate, scenariul este predictibil, umorul este usurel si repetitiv, iar unele replici au fost extrem de stupide. Cu toate acestea, cele doua ore ale filmului au trecut destul de repede, deci nu ma pot plange despre faptul ca nu a existat actiune impltetita cu o oarecare dezvoltare a personajelor.

Ce este regretabil este ca scenaristii puteau face aproape orice cu povestea, insa au ales sa fie banali. Personajul negativ este dezvaluit inca de la inceput, iar tot filmul este construit inspre binele invinge raul si cam atat. Am sesizat la un moment dat faptul ca s-a facut o paralele cu prezentul nostru in care oamenii au devenit sclavii masinilor si a tehnologiei. Un lucru foarte interesant de dezbatut. Dar Terminator Genisys (2015) doar a facut o trimitere precisa spre acest subiect si atat.

Filmul Terminator Genisys (2015) va mai avea doua parti ce sunt programate pentru 2017 si 2018. Exista o scena dupa genericul de final al peliculei care merita vazut asa ca mai asteptati cateva minute dupa terminarea filmului.

PRO SI CONTRA Terminator Genisys (2015) :

 • Sa începem cu ceea ce a fost ok: acting decent, umorul lui Arnold Schwarzenegger, momente de actiune decente
 • Sa terminam cu ceea ce e gresit: predictibil, replici stupide, aceeasi poveste simplista reambalata

Recomand acest film si voua? Raspunsul direct si scurt este DA si NU! DA pentru cei ce vor sa vizioneze un film de actiune decent la cinema piperat cu ceva umor. NU pentru fanii seriei Terminator care au sperat la ceva special de la Terminator Genisys (2015).

 • Acting 70%
 • Scenariu 40%
 • Dezvoltarea personajelor 50%
 • Efecte speciale 65%
 • Coloana sonora 65%

 

Nota mea finala pentru Terminator Genisys (2015) este 6.

 

Parerile altora

 • Mihaela de la filme-carti.ro nu a fost nici ea foarte impresionata de acest film si considera ca a fost un “un talmes balmes imposibil de urmarit si digerat”;
 • Catavencii si-au confirmat faptul ca aceasta pelicula este “o porcarie ridicola”;
 • Dan de la calatorieperfecta.ro recomanda acest film;
 • Bogdan de la presainblugi.ro considera ca Terminator Genesys a meritat asteptarea;
 • Andreea de la Couch.ro recomanda acest film afirmand ca este un must see

 

Concluzia

 • Parerile sunt extrem de impartite in ceea ce priveste Terminator Genesys, dar niciun review favorabil nu a reusit sa ma “pacaleasca” sa vad acest film